Hyllningar till Simoncelli

Andrea Dovizioso växte upp med Marco Simoncelli var under hela karriär en av hans tuffaste konkurrenter:
"Marco var en stark förare och han körde alltid hårt. Vi tävlade tillsammans sedan vi var barn. Jag såg honom alltid körandes till gränsen, han kraschade många gånger, men utan större skador. Han verkade odödlig. Vad som nu har hänt verkar omöjligt."

MotoGP-föraren Dani Pedrosa:
"Jag vill ge mina kondoleanser till hans familj och alla som älskade honom. Många gånger glömmer vi hur farlig den här sporten kan vara och när man förlorar folk betyder ingenting något. Det står klart att vi alla göra vad vi gillar, vad vi älskar, men dagar som denna spelar det ingen roll."

Shuhei Nakamoto, vice VD HRC:
"Marco var en bra kille och en väldigt talangfull förare. Ibland var jag lite tuff mot honom, till exempel efter hans första pallplats på Brno när jag sa: Tursam pallplats!, och han var så arg men jag ville motivera honom eftersom jag visste att han kunde göra ännu mer. Jag tänkte att när han vann sitt första race skulle vi fira tillsammans. Nu vill jag bara säga tack till dig Marco, för det du gav mig, och skicka mina djupa kondoleanser till hans familj under denna tråkiga stund."

Kenny Roberts, MotoGP-legendar:
"Hela familjen Roberts är djupt ledsen över det som har hänt Marco. Vi vill sända våra kondoleanser till hans familj, vänner, fans och MotoGP. Vi kommer aldrig att glömma honom!"

Jorge Martínez "Aspar", teamchef och MotoGP-legendar:
"Det som har hänt i dag är djupt ledsamt. Det borde sägas att varje fredag före ett Grand Prix samlas säkerhetskommissionen klockan fem för att gå igenom säkerhetsproblem med förarna. Marco förlorade fronten och försökte rädda vurpan men olyckligtvis tog kraften från motorcykeln till insidan av kurvan just när Edwards och Valentino passerade. Det fanns inget de kunde göra för att undvika honom. I dag är en oerhört ledsam dag för hela depån och alla som älskar motorcykelracing."

Héctor Barberá, MotoGP-förare:
"Jag är i chocktillstånd. Vi är motorcyklister och vi är medvetna om riskerna med vad vi gör men vi vet också att varje dag ses säkerheten över mer och mer av organisatörerna. De här senaste åren har det jobbats oerhört mycket för att göra vårt jobb ännu säkrare. Trots detta finns det tillfällen där otur kan leda till tragedi och vi såg det hända i dag med Marco Simoncelli. I dag är en hård dag för motorcykelracing. Vi har förlorat en fantastisk kompanjon och jag kommer att minnas Marco som en stor rival som jag hade några fantastiska dueller med." 

Jorge Lorenzo, MotoGP-förare:
"Jag vet inte vad jag ska säga en dag som denna. Bara att vi kommer att sakna dig. Vila i frid, Marco."

Annons

Annons

Senaste utgåvan