Huge Moto planerar egen motorcykel

Bill Webb är mannen bakom ett uppmärksammat caferacerkit till Honda CBR 1000RR. Paketet togs fram genom hans projekt Huge Moto och nu har han siktet inställt på att bygga en hel motorcykel från grunden.
 
Motorcykeln kallas MONO RACR och receptet är fortfarande baserat på snygg och genomtänkt industridesign. Den här gången handlar det inte om ett konverteringskit till en färdig motorcykel utan om en helt egen konstruktion. Motorn är en tusenkubiks radfyra från Honda men ramen och svingen är monokonstruktioner av kolfiber.
 
 

För att inte uppfinna hjulet helt från början är ramgeometrin hämtad från vad som visat sig mest gångbart på dagens sporthojar. Men genom att designa från grunden på detta vis menar Bill Webb att helheten från ram till kåpor blir mer enhetlig och genomtänkt.
 
Bill Webb fick dessa bilder publicerade av sajten Bikeexif och målet för Huge Moto är nu att finna investerare och ingenjörer som skulle kunna tänka sig att göra verklighet av visionen. Med tanke på upphovsmannens talang och entreprenörskap är det faktisk inte helt osannolikt att vi får se en rullande koncepthoj framöver.
 

Annons

Annons

Senaste utgåvan