HONDA MC Svenska AB nu hos KGK

Honda Sverige siktar ännu högre nu med nya ägare!
KGK Holding AB har förvärvat Honda MC Svenska AB som erbjuder MC och ATV samt tillbehör. Honda i sig är världens största motortillverkare och grundades 1948 i Japan.

Förvärvet är en del i KGK:s strategi för tillväxt och kommer ytterligare att stärka företagets varumärkesportfölj inom motorsegmentet. Klas Östlund, VD KGK Motor betonar hur viktigt det är att som distributör hitta starka samarbetspartners.

Honda MC kommer in i ett tungt stall. Sedan tidigare har KGK varumärken som Suzuki, Quadro, Gas Gas, Hisun, Arctic Cat, Access, Motorcycle art, Torqeedo, Capelli, AMT, Suzumar och Arronet. Med Honda får nu KGK ytterligare ett starkt motormärke för MC och ATV.

De nya återförsäljarna får tillgång till KGK:s alla fördelar. I och med affären med Honda MC stärker vi oss som distributör mot återförsäljarledet. Honda tillför ett antal nya kompetenser som kommer att bidra till att stärka vårt erbjudande. Likväl som KGK tillhandahåller kompetenser inom kärnverksamheten som etablerad distributör.

”Nu får vi de ekonomiska muskler och de stödfunktioner vi behöver för att fortsätta att utvecklas och växa på marknaden, helt enligt de strategier som ligger framöver”, kommenterar Hondas VD Lotta Jegenstam.

Enligt vad Motorrad erfar kommer Honda MC att finnas kvar i Kungsbacka som ett separat företag, precis som förut, skillnaden blir enbart ägarbytet, där nye ägaren nu blir KGK Holding. KGK Motor och Honda MC blir därmed syskonföretag i samma koncern. Fördelarna för Honda MC med en så stark ägare som KGK är uppbenbara. Nu har man muskler att satsa hårdare på framtiden.

Läs hela pressreleasen genom att klicka här!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser