Hojuniversitet utbildar dig till bättre förare, gratis

Riders University har nyss startats av två motorcyklister som vanligtvis jobbar inom finanssektorn. Tanken är att motorcyklister i USA ska kunna få gratis utbildning för att bli bättre och säkrare förare. Mindre erfarna motorcyklister kan söka stipendier på hemsidan som sedan finansieras av sponsorer. Nybörjare som köper sporthojar ska automatiskt bli erbjudna utbildning är en kommande plan.

Riders University säger att kurser för alla typer av motorcyklister redan finns men den finansiella börda som en kurs innebär gör att många inte lägger sina pengar på att utvecklas.
”Nöjet och den höga kostnad som går till att köpa en motorcykel tvingar många förare att avstå från den extra kostnad en kurs medför, trots att de vet att den behövs. Vi ser Riders University som en brygga mellan de dollar som behövs för förarna till tillgängligheten för träningskurserna”, säger PR-kordinator Brittany Burhartsmeier.

På hemsidan kan företag gå in som sponsorer eller donera pengar direkt. Grundarna har sett till att alla donationer är avdragsgilla för företagen.

Vad tror du om något liknande i Sverige? Hade det fungerat?

Annons

Annons

Senaste utgåvan