Harms knep andraplatsen!

Stiggy Motorsports danska förare Robbin Harms tog i dag teamets första pallplats i Supersport-VM på italienska Monza-banan. Den 24-årige dansken kom tvåa, knappt två sekunder bakom segraren Yoann Tiberio. Robbin var dessutom i mitten av racet i ledning.
– Helt otroligt. Jag är alldeles mållös, säger teamchef Johan Stigefelt som själv slutade åtta i racet.
Harms fick en mycket bra start från andra led och kom med i tätklungan om fyra förare. Kvartetten med Dark Dog-föraren, mästerskapsledaren Sebastien Charpentier, VM-tvåan Kevin Curtain och Yoann Tiberio slet sig loss från de övriga i startfältet.
Charpentier dömdes dock för tjuvstart och tvingades göra en ride-trough samtidigt som Curtains Yamaha-motor rasade, vilket lämnade fältet fritt för de unga Honda-förarna Harms och fransmannen Tiberio. En missad inbromsning från Harms sida gav Tiberio ett litet försprång. Fransmannen vann med knappt två sekunder tillgodo. Charpentier körde upp sig efter det påtvingade depåbesöket och slutade trea, utan att kunna hota de två i täten.

– Fick en perfekt start och märkte direkt att jag hängde med täten. När Charpentier gjorde sin ride-trough försökte jag mig på ett ryck men kom inte loss. Ville inte äventyra något och slog av lite på tempot mot slutet för att säkra andraplatsen. Hojen, teamet – ja, allt har fungerat super här på Monza, berättar Robbin Harms.

Listan efter fyra av 13 omgångar:
1 FRA Charpentier 91
2 AUS Curtain 60
3 DEN Harms 52
4 FRA Tiberio 48
5 AUS Parkes 38
6 ITA Roccoli 36
7 ESP Fores 30
8 SWE Stigefelt 28

17 FIN Lauslehto 8

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser