Harley-Davidson köper MV Agusta

I fredags blev det klart att amerikanska Harley-Davidson köper MV Agusta för 70 miljoner euro. Den italienska motorcykeltillverkaren har under en tid stått i ett pressat finansiellt läge med en total skuld på 45 miljoner euro. Delar från underleverantörer har inte kunnat betalas och produktionen har stått så pass stilla att kunder inte har kunnat få sina motorcyklar levererade.
I MV Agusta gruppen finns också Cagiva – som tillverkar lättviktsmotorcyklar, vilka nu också blir amerikansktägda.

Claudio Castiglioni behåller en ledande roll i styrelsen och kan vänta en möjlig bonus 2016, om de finansiella kraven från Harley Davidson kan hållas. En ny verkställande direktör kommer däremot att tillsättas.
Designchefen, Massimo Tamburini, kommer även han att behålla sin ledande roll hos designavdelningen.

– Motorcyklar är hjärtat, själen och passionen hos Harley-Davidson, Buell och Mv Agusta. Båda har fantastiska produkter och nära kontakt med extremt passionerade kunder. MV Agusta är välrenommerat och respekterat i Europa. Märket är synonym med vackra, exklusiva, italienska motorcyklar, säger Harley-Davidsons verkställande direktör Jim Ziemer.

Rikard Norden, marketing manager för Harley-Davidson i Sverige, säger följande om affären:
– Jag vill understryka att detta förvärv inom överskådlig tid inte förändrar något när det kommer till distributionen av något av märkena.
I Sverige kommer Harley-Davidson Sweden AB fortsätta med arbetet av H-D och Buell tillsammans med sina återförsäljare.
Detsamma gäller för den svenska importen och distributionen av MV Agusta.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser