Hampus säsong är i fara

Det blir tyvärr ingen British Superbike för Hampus Johansson i år. Han blev så sent som för bara två veckor sedan klar för Motorpoing Yamaha-teamet för att köra i Evo-klassen i BSB. Men teamchefen Rob McElnea har inte kunnat hålla vad han lovat och samarbetet avbryts nu med omedelbar verkan.

-Jag skulle ner till Spanien och testa denna vecka för mitt nya team under det officiella BSB-testet på Cartagena. Men förra veckan fick jag plötsligt ett mail om att teamet hade problem med budgeten och att de inte skulle ha råd att köra i Evo-klassen i år, utan bara fokusera på sina andra två förare, berättar Hampus.

– Klart att jag är väldigt besviken, detta hade ju varit ett bra steg för mig i karriären. Nu när säsongen inte är så långt borta måste jag snabbt få ihop en budget till en annan Superbike-serie, säger Hampus Johansson.

Hampus Johansson utesluter inte Pro Superbike, det är med störst sannolikhet den serie som han snabbast kan få ihop en budget för så här tätt inpå säsongen.

-Ja vi får se vad jag ska köra. Något ska det självklart bli, men vi bör ju vara klara med allting inom en månad, avslutar Hampus som oavsett serie har ett stöd från Bike i ryggen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser