Hampus Johansson bäste svensk i FIM Superstock 1000 på Nürburgring

På söndagens FIM Superstock 1000-race hade vi tre svenskar till start i klassen som kör i samband med WSBK. Per Björk kvalade bäst i vätan av de svenska förarna och startade från 17:e plats, Hampus Johansson startade från 19:e och Alexander Lundh inte bättre än 29:a. Då ska man ha i åtanke att Mad Alex aldrig kört på banan tidigare.

Söndagens warm up och race bjöd på torr bana. Mad Alex imponerade stort under racet och körde upp sig från 29:e till en 14:e plats i den tuffa klassen, med nytt personbästa på banan med 2.01.379, att jämföra med varvrekordet som ligger på 1.59.970 för klassen så är det ett mycket väl godkänt betyg från Lundhs sida. Men med tre varv kvar fick Mad Alex ett framhjulssläpp och kraschade.

-Jag var så irriterad, efter en sådan bra uppkörning. Jag tog mig om Björk, men hade ingen växelpedal kvar så jag körde i mål på en 19:e plats, säger Alexander Lundh, som senare blev en 18:e plats då Hampus Johanssons teamkollega Schouten blev disvkalificerad från sin elfte plats.

-Under sommaruppehållet har jag testat min Yamaha R1 på Gelleråsen med Öhlins. Ett stort tack till grabbarna på Öhlins för att jag fick ta med min cykel upp till sverige och testa fjädring med min egna racehoj. Dagarna på Karlskoga Motorstadion har verkligen gjort resultat och jag känner att jag kan lita på hojen som jag tidigare under säsongen inte riktigt kunnat göra, säger Hampus Johansson.

-På racet gjorde jag en ganska dålig start och var inte inom topp 20 på det första varvet. Jag plockade många placeringar och slutade 11:a! Jag är riktigt nöjd med resultatet som hitills är mitt årsbästa. Nu ser vi fram mot Imola, en bana jag aldrig tidigare varit på, avslutar Hampus som också satte den snabbaste varvtiden av svenskarna med 2.01.329.

-Jag var än en gång nära ett topp femton resultat. Tråkigt nog blev det två av tre träningar i blött. Jag kom heller inte särskilt väl överens med banan och kunde aldrig hitta rätt setup. Jag kunde bara inte köra ikapp klungan framför mig som slogs om poäng, säger Per Björk besviket.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser