Hampus Johansson är på väg mot Superbike

Som teamkompis och mentor kommer Hampus att ha Neil Hodgson, som blev världsmästare 2003.

– Det känns görkul, berättar Hampus som fyller 19 år i vår.

– Det tog lång tid att få något klart för 2010 men det här kommer bli riktigt, riktigt bra. Visst är det många nya banor att lära sig, mycket nytt, men jag ser det på längre sikt än ett år. Lyckas man i brittiska superbike har man en bra chans att ta sig vidare till Superbike VM.

Hampus kommer att köra i den nya Evo-klassen, vilket innebär att man kör med samma chassin som i Superbike men utan någon form av elektroniska hjälpmedel och mindre trimmade motorer. Klassen tävlar samtidigt som Superbike men i och med att de har mindre trimmade motorer har de en separat resultatlista. Inför nästa år finns det planer på att det brittiska mästerskapet helt ska övergå till att köra enligt Evo-reglementet, eftersom det är billigare. Detta kan helt klart bli en fördel för Hampus inför 2011.

I dagsläget är det ett tiotal förare anmälda till Evo-klassen men fler kommer att tillkomma innan säsongens start den första helgen i april.

– Vi börjar testerna den 4 mars i Spanien och kommer köra fyra dagar på Cartagena och tre dagar på Guadix och sedan ett test i England, berättar Hampus som under säsongen kommer att bo tidvis i teamets hus 20 mil norr om London.

– För att jag sa lära mig banorna snabbare kommer jag att försöka köra en hel del av dem på olika vanliga bandagar också. Det gäller att man är bra förberedd.

Även Bike stödjer Hampus Johansson och du kommer garanterat att kunna följa honom under säsongen här på sajten.

Annons

Annons