Graham Jarvis säkrade sin femte seger i Hells Gate

Graham Jarvis på väg mot seger i Hells Gate. Foto: Future7Media

Husqvarnaföraren Graham Jarvis har cementerat sin plats i Hells Gate-rekordböckerna efter sin femte seger i den klassiska extremenduro-tävlingen.

Graham vann en hårdnackad seger i 2017 års upplaga av den extremt tuffa endurotävlingen i italienska Toscana. Han körde i mål mer än fyra minuter före sin närmaste utmanare i slutet av det tre timmar långa huvudracet.

Graham Jarvis: ”Det var ett fantastiskt race för mig. Seger i morgonens kvallopp var lite av en överraskning. Jag såg bara till att jag inte begick några misstag och det var tillräckligt bra för att vinna. I huvudracet fick jag en bra start men hamnade bakom Wade Young, som höll ett riktigt högt tempo. Sedan drabbades han av någon form av problem, som tillät mig att ta över ledningen. Efter det så höll jag bara ett stadigt tempo och det fungerade bra. Det var mycket fler konstgjorda partier i år, vilket verkligen inte är vad jag vill ha. Men att vinna en femte Hells Gate-seger är fantastiskt. ”

Resultat – Hell’s Gate 2017

1. Graham Jarvis (Husqvarna) 3:08:23 (14 varv)

2. Travis Teasdale (KTM) 3:12:34 (14 varv)

3. Wade Young (Sherco) 3:13:42; (14 varv)

4. Mario Roman (Sherco) 3:17:01 (14 varv)

5. Philipp Bertl (Beta) (13 varv)

Annons

Annons

Senaste utgåvan