Gibernau spöar Rossi!

De nya reglerna i Moto GP betyder att racet då återstartas för att fortsätta med regndäck men att det är placeringen in i mål som gäller, inte den sammanlagda tävlingstiden som tidigare. Detta gjorde att däcksvalet var av största vikt och medan Alex Barros, Valentino Rossi och Sete Gibernau hade valt att köra på riktiga regndäck valde många andra skurna slicks. Regndäck visade sig vara rätt val och det blev en tuff fight mellan de tre förarna ända in i mål. En kamp som Sete Gibernau vann före Rossi och Barros på en distanserad tredjeplats.

– Det var ett roligt race. Jag var snabbare än Sete i de torra kurvorna medan han var snabbare där det var blött, berättade Rossi efter racet.

Den lokala hjälten Oliver Jaque tog fjärdeplatsen före Max Biaggi. Intressant var att Garry McCoy nu kunde ta en niondeplats med Kawasakin strax efter Noriyuki Haga med Aprilian. Båda lyckades därmed ta sina bästa placeringar för året i regn. Även Marco Melandri var uppe och nosade på en topplacering innan tävlingen flaggades av och med felaktigt däcksval så försvann han som en sjunkbomb i resultatlistan. Likaså gjorde Ducati och Suzuki…

Moto GP efter 4 av 16 tävlingar
1) Valentino Rossi, IT, Honda 90 p
2) Max Biaggi, IT, Honda 67 p
3) Sete Gibernau, ES, Honda 63 p
4) Alex Barros, BR, Yamaha 46 p
5) Troy Bayliss, AU, Ducati 40 p
6) Tohru Ukawa, JP, Honda 32 p
7) Oliver Jacque, FR, Yamaha 26 p
8) Nicky Hayden, US, Honda 22 p
9) Shinya Nakano, JP, Yamaha 22 p
10) Colin Edwards, US, Aprilia 18 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser