Fyrhjulingarna tar delar från försäljningen

Jämfört med oktober förra året såldes två procent färre motorcyklar. Hittills har 16 542 nyregistreringar gjorts jämfört med 16 888 förra året, enligt McRF:s färska statistik.
Antalet fyrhjulingar, både för väg och arbetsredskap, ökar stadigt. Totalt har 11 091 fyrhjulingar sålts, att komparera med förra årets 8 740. ATV, de fyrhjuliga arbetsredskapen säljer något bättre än de som registreras för gata.

Siffrorna visar också att 60 personer har omkommit på motorcykel hittills i år. En siffra som är hög jämfört med de senaste årens olycksstatistik. Antalet motorcyklar har dock ökat så utslaget är det en mindre andel motorcyklister som dödats.
– Vi alla som på något sätt arbetar med motorcykelfrågor och trafiksäkerhet måste hjälpas åt och göra allt för att minska det totala antalet omkomna motorcyklister. Alla måste vara medvetna om att som motorcyklist är man väldigt oskyddad och därmed sårbar. Det är mycket som kan förbättras, allt från trafikmiljön till andra trafikanters syn på motorcyklisten. Vi får verkligen hoppas att det nu stannar här och att vi slipper fler tragiska olyckor, säger Per Johansson, VD McRF.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser