Foggys nya hoj!

Carl Fogarty slutade inte med racing efter att han pensionerade sig själv från Superbike VM. Istället har den fyrfaldiga världsmästaren byggt upp ett nytt team för att tävla i Superbike VM. Kung Carl själv kommer att vara teamchef medan Troy Corser och James Haydon är förarna.

– Jag är enormt stolt. Jag skulle aldrig engagera mig om vi inte kunde vinna titeln inom fem år, sa Carl Fogarty själv.

Motordesignen gjordes från början av Sauber men dyra bitar som pneumatiskt styrda ventiler har nu slopats. Effekten anges dock till 185 hästkrafter vid 13 500 varv. Samtidigt ska det sägas att det är högst preliminära siffror då motorn fortfarande är under utveckling. Torrvikten för hojen anges till 162 kilo och självklart är hojen nerlusad med häftiga delar; bland annat speciella magnesiumfälgar, bakram i kolfiber och radialbromsar.

För att teamet ska få tillstånd att köra i Superbike VM så krävs det dock att de kan visa upp 75 stycken färdiga hojar, vilket är ett minimumkrav för att kvalificera sig för VM. Totalt ska 150 stycken gathojar byggas 2001.

Siktet för teamet är nu inställt på den första tävlingen som lär bli Laguna Seca den 14 juli. Teamet sponsras av Petronas, ett malaysiskt oljebolag och mer om teamet hittar du på länken nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan