Finsk och svensk dominans i Enduro VM

Störst stöd i spåret fick utan tvekan Anders Eriksson (Husqvarna, Klass E3) då han laddade för topplaceringar efter den svåra olyckan i Finland där han frontalkrockade med en annan förare under träningen. Efter två dagar kunde han dock meddela att han var nöjd med placeringen (femma i sammaställningen) men att tävlingsrutinen saknas efter det långa uppehållet. Vann E3 gjorde Marko Tarkkala som kör för KTM, tätt förljd av Björne Carlsson som kör för Husaberg.
En annan förare som fick många skrik kastade efter sig i den snötäckta skogen var världsmästaren Jocke Ljunggren (Husaberg, Klass EJ). Efter två dagar kunde han titulera sig segrare och marginalen till bakomvarande förare Tomas Odrati var så pass stor (nästan tre minuter) att få tvivlar på hans förmåga att hålla kvar titeln.
Klass E1 vanns av finnen och KTM-föraren Juha Salminen framför Fredrik Georgsson, som levererade en stabil körning, dock utan att kunna slå Salminen på fingrarna under en enda sträcka.
Klass E2 vanns av Mika Ahola (Honda) framför Aro Samuli och Valtteri Salonen.
Den enda föraren som inte kom från Finland eller Sverige, samt placerade sig i topp tre i klasserna E1, E2 och E3 var spanjoren Ivan Cervantes som placerade sig trea i E3.
Mer info och fullständiga resultatlistor finner du via länken nedan (Svemo).

Annons

Annons

Senaste utgåvan