Enduro VM i Östersund avklarat!

För första gången i historien kördes en deltävling i Enduro VM som vinterrace. Östersund var värdstad och tempot extremt uppskruvat, även om förhållandena var lättare än många förare förväntat sig.
Mannen som fick åskådarna att höja högst på ögonbrynen var 27-årige engelsmannen David Knight som direkt satte fart mot segern, även fast han aldrig tidigare kört race med dubbdäck. Efter mycket säker och stabil körning kunde han gå i mål cirka 20 sekunder före teamkollegan Marko Tarkkala. Ytterligare 30 sekunder efter hittade vi snabbaste svensk i form av Björne Carlsson som kör för Husaberg. Konkurrensen i kungaklassen E3 var inte så hård som man väntat sig, delvis på grund av att Anders Eriksson valde att inte ställa upp på grund av de skador han ådrog sig under förra årets tävling i Finland. Anders valde efter noggrant överläggande med sin läkare Olof Lundin på IFK Kliniken i Göteborg.
– För mig är det bara seger som gäller och där är jag inte riktigt ännu, säger Anders och berättar att han inte har full rörlighet i knäleden.
Den andra dagen dominerades även den av KTM och deras förare David Knight. Enligt den snabbe engelsmannen ändrade sig förhållandena hela tiden vilket gjorde tempot varierande. Trots detta kunde han kamma hem en säker seger, återigen framför teamkollegan Tarkkala, som var under konstant press från Björne Carlsson.
Knight leder största klassen med femtio poäng, framför Tarkkala och Carlsson. I klass E2 leder finländaren Samuli Aro framför Mika Ahola. Minsta klassen; E1 leds av Ivan Cervantes som plockade segern på dag två, men blev besegrad av TM-föraren Petri Pohjamo på dag ett.
Juniorklassen vanns båda dagarna av husabergföraren Joakim Ljunggren.

Enduro VM klass E1 efter en av åtta deltävlingar
1) Ivan Cervantes, ES, KTM 47 p
2) Petri Pohjamo, FI, TM 43 p
3) Peter Bergvall, SE, Suzuki 40 p

Enduro VM klass E2 efter en av åtta deltävlingar
1) Samuli Aro, FI, KTM 50 p
2) Mika Ahola, FI, KTM 44 p
3) Jonny Aubert, FR, Yamaha 40 p

Enduro VM klass E3 efter en av åtta deltävlingar
1) David Knight, UK, KTM 50 p
2) Marko Tarkkala, FI, KTM 44 p
3) Björne Carlsson, SE, Husaberg 40 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser