Enduro-SM avgjort och Ljunggren lägger ned SM framöver

Foto: Tom Sundh, Profoqus / Motorrad

”Man ska sluta på topp” är ett populärt ordspråk och det är precis vad Joakim Ljunggren gör när det gäller Enduro-SM för några fler fulla SM-säsonger blir det inte för Karlskogasonen.
– Jag har kört nio fulla SM-säsonger och vunnit allihop så jag känner att det får vara bra nu, berättar Ljunggren. Beslutet har vuxit fram under säsongen men jag hinner inte köra så mycket som man bör nu när man har familj och det är definitivt inte bara att dyka upp och köra hem en SM-deltävling när det finns så många förare som kör så snabbt. Roligast har nog varit det första guldet och 2016 när det var strid ända in på sista provet mellan mig och Albin. Jag kommer ändå köra olika tävlingar som jag gillar framöver, så jag kommer inte sluta helt, vi ses absolut i skogen framöver!

Mer om SM-säsongens resultat och intervjuer med alla klassegrare kommer i nästa nummer av Motorrad.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser