E-Custom ny klass på Custom Bike Show 2019

Lördag den 1 juni är det dags för Custom Bike Show nr 45, i Societetsparken i Norrtälje. Twin Club Mc hälsar alla bikers och publik vart välkomna till Skandinaviens största mästerskap i hojbygge, samt även i år VM-deltävling inför finalen i VM i Köln 2020. Nytt för i 2019 är klassen e-Custom, en ny utställningsklass för custombyggda motorcyklar med elmotor som kraftkälla.

Vi ser en början på en ny trend ibland motorcykelbyggare – motorcyklar konstruerade för eldrift. Det är inte helt enkelt att bygga en e-Custom, det kräver annorlunda lösningar och minst samma kreativitet som mc-byggen med bensinmotor. Twin Club Mc vill genom denna nya klass sporra till nytt tänkande och nya trender i mc bygge. Det finns också, precis som i alla andra e-fordon, en tanke om att värna vår miljö.

Custom Bike Show är ett evenemang som firar 45 år i år, och precis som de senaste åren sker det i Societetsparken i centrala Norrtälje. 4000–5000 motorcyklar kommer och fyller alla närliggande gator, som för dagen är omgjorda till parkeringsplatser.

I parken finns 10 000-tals besökare – motorcyklister och mc-intresserade i alla åldrar. Årets utställning innefattar förutom e-Custom, även klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker och Modifierad Standard. Dessutom delas pris ut till Bästa Lack och till den motorcykel som får utmärkelsen Publikens Favorit. 250–300 motorcyklar förväntas delta i år – där deltagarna kommer främst från Sverige och Norden, men under senare år har antalet deltagare från Europa har ökat stadigt.

Vinnarna till VM-finalen utses av en namnkunnig jury som bland annat i år består av Marlon Larsson, Norrtäljeprofil som är välkänd hojbyggare i Sverige och Michael Lichter, amerikansk fotograf med motorcykelbilder som specialitet. 

Custom Bike Show arrangeras av Twin Club Mc som i år fyller 50 år och är en av de äldsta mc-klubbarna i Sverige.

Mer info: www.custombikeshow.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan