Ducati växlar upp i Norrland!

Pressrelease 2021-11-12

NORTHBIKE HÄLSAR FARTFYLLD ITALIENARE VÄLKOMMEN TILL NORRLAND.
Northbike med sina två anläggningar i Umeå och Sundsvall har en tydlig vision om att ha landets mest kompletta sortimentsbredd på fritidsfordon. I butikerna idag finns snöskotrar, fyrhjulingar, vattenskotrar, mopeder, släpvagnar och motorcyklar och tanken med butikerna är att erbjuda kunderna en helhetsupplevelse för alla motorintresserade.
Just motorcykel är en stor och växande del av Northbikes sortiment, och därför meddelar man nu att Northbike blir ny återförsäljare för det välkända motorcykel-märket DUCATI i både Umeå och Sundsvall.

  • Vi har såklart länge sneglat med stor beundran på Ducati, jag menar vem gör inte det? Vi själva tycker att Ducati är berättigad en plats i en butik som kan visa märket på det sättet de förtjänar, inleder Tom Brander, VD på Northbike. Det känns fantastiskt spännande och vi kommer att göra precis som vi alltid gör på Northbike, nämligen satsa helhjärtat, stort och med ett enormt engagemang på det här, berättar Brander.
Northbikes VD Tom Brander hälsar Ducati välkomna till Umeå och Sundsvall.

Ducati grundades 1926 av familjen Ducati, och har en gedigen och uppseendeväckande historia där många kanske mest känner till Ducati som en passionerad banhojs-producent. De flesta bikers känner väl till namnen Panigale och Superleggera, men i själva verket spänner motorcykelsortimentet väldigt brett med allt ifrån supersport och sport till adventure, street och scramblers. Det finns en oerhörd stolthet och passion i märket, och i världen finns närmare 400 Ducatiklubbar fyllda med passionerade fans kallade Ducatister.

  • Jag tror ingen i branschen har missat att Northbike sticker ut med sin ganska offensiva framtoning. De syns och hörs, och det finns en nerv och en passion i Northbike som är klockrent för Ducati, säger Tobias Persson, Brand manager på Ducati. Det här kommer bli ett passionerat förhållande och jag tror att Northbikes kunder som har höga krav på kvalitet kommer att älska Ducati. Det här betyder ju också att alla som vill köra Ducati och bor i Norra Sverige äntligen får två ytterligare destinationer att serva sina motorcyklar på, och det kommer bidra till tillväxt i en spännande region. Norrlänningarna brinner för sina fordon precis som italienarna, avslutar Tobias.

Inredning, kläder, tillbehör och motorcyklar till båda anläggningarna är beställda, montrarna är designade och personalen i de båda husen ser fram emot att få välkomna den vilda italienaren i sortimentet. Men det blir ytterligare en förändring i Northbikes portfölj när en av producenterna lämnar huset.

  • Satsningen på Ducati kräver en hel del resurser, så vi har därför även bestämt att vi kommer att avsluta vårt samarbete med Honda. Vi har haft många fina år med Honda, och vi är tacksamma för det goda samarbetet vi har haft under åren. Men nu är det läge för oss båda att hitta nya vägar framåt. Vi kommer självklart att initialt fortsätta hjälpa alla kunder som köpt en Honda av oss att serva och reparera sin motorcykel, men försäljningen upphör.

Ducati är i en klass för sig, det vet alla som kör motorcykel. Vi är förberedda på att kunna leverera kvalitet både från verkstad, eftermarknad och försäljning, avslutar Tom Brander. Kunden som köper en Ducati förväntar sig det bästa, och det är precis det vi tänker erbjuda.

Annons

Annons

Senaste utgåvan