Ducati på MC Mässan 2017

För dig som mot förmodan missat det har Ducati tillverkat en kolfibervariant av sin 1299 Panigale där både ram och hjul tillverkats av det lätta kompositmaterialet. 1299 Superleggera, som den kallas, har även trimmats till 215 hästkrafter och denna gatlagliga best visas upp på MC Mässan i helgen.
 
För att ge fler tillgång till den sportiga sidan av Ducati har tillverkaren även återlanserat SuperSport-modellen. Den nya hojen använder samma motor som återfinns i nya Hypermotard men med en något justerad motorkaraktär.
– Den är inte så extrem men bär fortfarande på det sportiga arvet som förknippas med Ducati, tanken är även att priset på 125 900 ska göra den mer tillgänglig. De första motorcyklarna är hör i mars, säger Tobias Persson på Ducati i Sverige.
 
Andra intressanta
nyheter är Scrambler Desert Sled som är en modern retromotorcykel med faktiska terrängegenskaper. Basen är samma som i vanliga Scrambler men ramen är förstärkt, fjädringsvägen längre och hjul samt sving är nya. Ännu en nyhet på offroadsidan är att Multistrada-programmet utökas med en mindre 950-modell som ska vara ett billigare insteg till Ducatis adventuremotorcyklar.
 
Monsterfamiljen har fått tillökning med en mindre 797-modell som fått motorn från Scramblern och stora 1200 har uppdaterats något till säsongen 2017.
 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser