Ducati på halt underlag

Under en tre dagars lång event i de italienska alperna föll, under sista dagen, skynket och blottade Ducatis dräpare Desmosedici GP06. En uppdatering av förra årets racer på flera punkter. Stallets förare Loris Capirossi och Sete Gibernau var med och tog sig en liten premiärtur på det tjocka lagret med snö.
”Jag varit med sedan födseln av detta projekt och anser att det är en ära att fortfarande få vara med i teamet och få köra Desmosedicin”, berättar en frusen Capirossi.
Claudio Domenicali från Ducati beskriver hur den italienska tillverkaren har lagt fokus på att få hojen styvare till årets säsong. Vikt har sparats samtidigt som hojens ram, fälgar och framgaffel har blivit styvare. Framförallt bakpartiet har fokuserats på och kolfiberdelarna har till i år blivit mer än 80 % styvare än tidigare år, vilket imponerar. Även ergonomin har förbättrats, till glädje för förarna, då tanken har blivit modifierad enligt begäran från förarna.
Ducati strävar att hålla samma fina linje som fjolåret då de deltog i 17 race med båda förarna utan att få problem med motorcyklarna.
På måndag flyttar Ducatis MotoGP-team till Sepangbanan I Malaysia för årets första test där de stannar till och med 25e januari. Därefter väntar en ny tredagarssession på Phillip Island-banan i Australien.
Vi väntar med spänning på resultat och kommentarer från testerna.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser