Dubbla tävlingar i årets Pro Superbike

Nu är det äntligen klart att det blir dubbla race i Pro Superbike! Istället för endast sex race i 2010 års upplaga av Pro Superbike blir det alltså tolv! Det blir totalt 90 minuters körtid per Pro SBK-helg, som även i fortsättningen innebär en fredag-lördag. Så här ser schemat ut för fredagen: Test 09:00-09:20, kval 13:45-14:05, heat 1 16:15-16:30. Lördagens schema: Warm up 09:55-10:10, heat 2 14:15-14:35.

Startpositionen för lördagens race bestäms efter de snabbaste tiderna under fredagens race. Vidare är det också klart att Viasat Motor fortsätter att direktsända lördagens race samt pågår även diskussioner om Pro Superbike ska ingå i ett ”inför-program”.

Det kommer också att delas ut prispengar i år, totalt 100.000 kronor. Hur de prispengarna kommer att delas ut är ännu oklart. Senast STCC/Pro Superbike lovade prispengar (ifjol) blev det noll kronor i utdelning till mästaren. Samtidigt har Pro Superbike ett anseende att rädda, efter flera katastrofsäsonger känns det inte som att det är så mycket mer som faktiskt kan gå fel. Men fortfarande är Pro Superbike den tyngsta klassen i Sverige i roadracing. Då publik och TV/media finns på plats är även sponsorerna det. Något som i praktiken tvingar många av toppförarna att delta i den serien.

Vi får hålla hoppet uppe, men vågar vi verkligen tro att det blir bättre? Det avgör STCC/Pro Superbike på premiär-racet 7-8 maj på Ring Knutstorp. Vad tror du om årets säsong? Komentera här nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan