Dubbelseende på Falkenberg!

Synsam Trophy kördes på Falkenberg som en dubbeltävling över två dagar. Förhållandet var lynnigt och svårbedömt för förarna. Banan var upptorkande i den första tävlingen och det gjorde att däcksvalet var avgörande. Kai-Børre Andersen missade två tävlingar tidigare i år då han istället satsat på att köra EM, men var nu åter i rampljuset. Han var ensam i toppen om att välja torrdäck och kunde när banan torkade upp enkelt köra hem segern före Christer ”Cralle” Lindholm och Peter Lindén.

Söndagens tävling leddes från start till mål av Cralle, med Kai-Børre och Jimmy Lindström tätt bakom. Den placeringen höll sig ända in i mål och de tre förarna drygade konstant ut ledningen till klungan bakom. Jimmy satte för övrigt tävlingens snabbaste varvtid.

– Det är alltid skönt med en seger, även om jag är gammal kan jag fortfarande köra motorcykel, sa Cralle efter segern.

Freddy Papunen, EM-förare i Superstock, gjorde ett inhopp i serien och länge låg på en fjärdeplats innan han krokade ihop med Peter Engdahl och styrde ut i grusfållan. Istället kunde Lars-Erik Landström ta fjärdeplatsen före Fredrik Jansson och ligger därmed tvåa i totalsammanställningen.

Hondateamet med Peter Lindén och Janne Hansson har inte haft någon lyckad start på säsongen och kraschade på söndagen i samma kurva. Överhuvudtaget var det en kraschfylld tävlingshelg. I en och samma krasch efter starten, var inte mindre än fem förare inblandade.

Synsam Trophy efter 5 av 9 tävlingar
1) Christer ”Cralle Lindholm, Yamaha 106p
2) Lars-Erik Landström, Yamaha 74p
3) Kai-Börre Andersen, Yamaha 70p
4) Jimmy Lindström, Suzuki 62p
5) Stefan Folkesson, Honda 52p
6) Lasse Carlbark, Yamaha 41p
7) Peter Lindén, Honda 39p
8) Magnus ”Kotte” Granqvist 33p
9) Mikael Nilsson, Yamaha 30p
10) Peter Engdahl, Yamaha 27p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser