Dramatik på Anderstorp

Freddy Papunens toppfart var över 310 kilometer i timmen när han i lördags kvalade in som etta före Jimmy Lindström och Jan Hansson till söndagens race på Anderstorp.
Starten togs bra av Freddy som placerade sig före Filip Backlund och Jimmy Lindström. Men lyckan varade inte ens ett varv då ett framhjulsläpp grusade förhoppningar om en pallplats.
Istället drog Bikesponsrade Filip Backlund och totala ledaren Jimmy Lindström ifrån i en tätduo. Efter sex varv hade dock en vilt jagandes Alexander Lundh kört ikapp och skuggade sedan de båda i täten.

Den nyblivna trion höll dock sina placeringar ända in i sista kurvan före mål, då Lindström vågade sig på en omkörning av Backlund. Lätt kontakt uppstår mellan de båda ut ur sista sväng och en påpasslig Lundh tog tillfället i akt att snuva Backlund på den plötsliga andraplatsen. Tråkigt för Filip Backlund som sedermera även blev av med tredjeplatsen efter SVEMOs inspektion av hans hoj som visade på ej godkänd reglementsenlighet. En protest lämnades dock in av Backlund och kvarstår nu är väntan på det definitiva domslutet om huruvida Backlund får behålla sin pallplats eller inte. Tillfällig tredjepristagare är istället Victor Zuber.

Ställning Pro Superbike efter fyra race
1 Jimmy Lindström S-Västra MK Yamaha R1 100
2 Alexander Lundh S-Anderstorp RC Aprilia RSV Mille Factory 48
3 Freddy Papunen S-Twin Club MC Kawasaki ZXRR 44
4 Henrik Stenberg S-Kalix Motorklubb Yamaha R6 42
5 Filip Backlund S-Karlskoga MF Suzuki GSXR 38

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser