Datum för Nürburgring klart!


Förarkurs på Nürburgring Nordschleife (Nordslingan) – originalet! Den 29:e och 30:e augusti kör vi den legendariska förarkursen på världens vackraste och samtidigt mest krävande racerbana. Med 20,8 kilometer per varv, 73 kurvkombinationer och 300 meter höjdskillnad är det en bana för finsmakare. Och hur lär man sig köra här på säkraste, skönaste och mest underhållande sätt? Rätt gissat! Man deltar i Motorrads förarkurs.

För 1190 euro (runt 11.500 kronor lite beroende på växelkursen) får man två fullspäckade dagar med massor av körning. Upp till åtta timmars körtid är möjlig under de här två dagarna. Många kör hela 50 varv, det vill säga över 100 mil bankörning.

Det väl inarbetade konceptet ändras inte, man får köra i olika klasser beroende på erfarenhet och önskemål, det finns nybörjare och fortsättningskurs, kännare och experter. Man kan också flytta mellan grupperna under dagarna för att hela tiden känna att man får ut maximalt av körningen. Som vanligt finns partners på plats som Metzeler däckservice, Öhlins stötdämparservice, mekaniker och så vidare.

Som sagt, boka in den 29:e och 30:e augusti om du är sugen på en upplevelse utöver det vanliga. Enklast och billigast är att beställa kursen direkt via Action Team, då momsen är lite billigare i Tyskland än här i Sverige. Men om du så vill kan vi på Motorrad Sverige också förmedla kursavgiften. Klicka här för att komma till Action Teams hemsida (på tyska). Om du vill kontakta oss med anledning av kursen, klicka här, för att komma till kontaktsidan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser