Dakar-rallyt väntas bli tufft

– Det kommer att bli hårt! Förra året var alldeles för lätt. Hälften gick i mål, första gången jag var med 2002 klarade bara 33 procent, då var det svårt, säger Annie Seel inför sin start den femte januari.
I år blir det mer Mauretanien där sanddynerna skapar problem för många.
– Jag kan nästan lova att halva startfältet fastnar där. Det gäller att hitta en taktik så man inte fastnar för mycket alternativt att teama ihop sig med någon.

Annie Seel har inte någon klar favorit till segern men tror på någon av de förhandstippade elitförarna.
– Det ser ut som att Cyril (Despres) eller Marc Coma är de hetaste namnen. Jag har inte haft tid att kolla vilka som är med, jag kör ju ett annat race så det spelar inte så stor roll vem som vinner, båda är mina kompisar.

Nya hjälpmedel ska se till att förarna är så bra skyddade som möjligt. Alla ekipage har en gps-sändare som skickar en signal till en ledningscentral som övervakar. Står någon stilla i tio minuter ringer de upp på en satellittelefon.
– Jag är inte rädd, vad ska jag vara rädd för? Kanske att jag kommer få ont i ryggen eller ställa till det för mig, jag vill inte ens säga att jag ska komma mål. Det är det enda jag kan komma på, säger Annie Seel som flyger till Lissabon på nyårsdagen, besiktigar hojen den 3 januari innan starten går. Den 5 januari börjar tävlingen för Sveriges åkare och bevakningen för Bike.se.

Annons

Annons

Senaste utgåvan