Däck i massor

I nästa nummer av Bike handlar det i mångt och mycket om däck. Kanske den absolut viktigaste komponenten på din motorcykel. Den som sköter den handflatsstora kontaktytan mellan motorcykel och underlag. Gerry är precis hemkommen ifrån spanska Jerez-banan där han kört tre nya däck från Michelin, både på landsväg och på den mäktiga GP-banan.

Michelin Anakee Road är däcket för dem som vill köra de stora offroadhojarna på väg, här fick vi chansen att prova däcket med nya BMW R 1300 GS, med flera under en halvdags körning på vägavsnitt med varierande underlag.

De som främst kör på landsvägshojar, eller sporthojar på väg, men ändå då och då vill ta en sväng på en bandag bör titta närmare på Michelin Power 6. Gerry kör däcket både på Jerez-banan och på landsvägarna i bergen runtomkring. Samma sak med nya Michelin Power GP2, som är ett lite mer baninriktat däck, som samtidigt ska fungera fint vid sportig landsvägskörning.

Mer om detta i nästa nummer av Bike, där vi också presenterar det första av årets stora däcktester och kör sex touringdäck (Bridgestone T32, Continental Road Attack 4 GT, Dunlop Roadsmart 4 GT, Metzeler Roadtec 02, Michelin Road 6 GT och Pirelli Angel GT II) på landsväg och våtbana, inklusive ett slitagetest som avslöjar hur många mil du kan räkna med att få ut av varje fabrikat.

Bike nr 4 utkommer den 4 april, missa den inte!

Annons

Annons

Senaste utgåvan