Cralle tar tredje raka mästerskapstiteln!

Mantorp var insvept i regn under finaldagens morgon men lagom till starten av finalen sprack solen fram ur molnen. Fortfarande var banan dock blöt vilket gjorde att samtliga förare såg ut att få rätt rejäla kast ut ur Parisersvängen, några med litet större kast än andra var Mikael Nilsson som avslutade säsongen med en jättekrasch.

Jimmy Lindström tog starten men körde sedan försiktigt på den blöta banan och hamnade snabbt nere på fjärde plats, bakom Stefan Folkesson och Cralle. Istället var det Fredrik Jansson som med nytrimmad motor kunde kontrollera hela tävlingen och ta segern.

Bakom honom gjordes mästerskapet upp. Cralle kunde köra om Stefan Folkesson efter att hans Honda började misstända och Jimmy Lindström kraschade ut sig själv från fjärde plats.

På presskonferensen efteråt var Stefan Folkesson ytterst nedstämd. Det var troligtvis hans sista tävling och han ville sluta med en mästerskapstitel. Nu blev han likt superbikeföraren Aaron Slight något av ”den eviga tvåan”. Han hade dessutom möjlighet att säkra EM-titeln samma helg men avstod från den tävlingen till förmån för Veidec Trophy.

– Om jag hade vetat dagens resultat på förhand så hade jag självklart satsat på EM-titeln, konstaterade Stefan som nu missade många viktiga poäng i EM.

– Det är slut nu, konstaterade han nedstämt.

Jimmy Lindström log snett åt det som skett. Han har mer eller mindre redan lämnat Sverige och ska köra två tävlingar i Supersport VM på Imola och Magny Cours för det österrikiska teamet Klaffi.

– Jag har haft en underbar säsong fram till Knutstorp. Det är små marginaler och jag är glad att överhuvudtaget vara med här.

Christer Lindholm å sin sida överraskade alla genom att köra tävlingen med ett svart kåpset och svart skinställ.

– Det är supersportföraren Christer Lindholm som nu går i graven konstaterade han efteråt. Att han var nöjd att ta sin tredje raka SM-titel sedan han återvände från sin sejour som utlandsproffs råder inget tvivel. Vad hankomer att syssla med i fortsättningen är fortfarande oklart. Siktet är inställt sedan länge på bilracing.

Veidec Trophy totalt 2004
1) Christer Lindholm, Kawasaki 195 p
2) Stefan Folkesson, Honda 183 p
3) Jimmy Lindström, Honda 160 p
4) Fredrik Jansson, Yamaha 113 p
5) Lars-Erik Landström, Suzuki 85 p
6) Tage Solberg, Yamaha 83 p
7) Freddy Papunen, Kawasaki 83 p
8) Mikael Nilsson, Suzuki 75 p
9) Petter Solli, Yamaha 64 p
10) Victor Zuber, Kawasaki 51 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser