Cralle kör BMW Power Cup!

Nedan följer meddelandet från BMW.

Christer ”Cralle” Lindholm som vunnit Veidec Trophy (tidigare Synsam Trophy) tre år i rad, packar väskorna och beger sig ut i Europa.
Cralle har parallellt med MC racingen länge arbetat för att komma in i bilracingen och under åren 2002 och 2003 körde Cralle Volvo S60 Challenge med några medaljplaceringar som bästa resultat.

Eftersom budgeten för 2005 inte räckte till en full satsning vilar Cralle med bilracingen i år och räknar med att komma igen nästa år. – Ska det va, då ska de va på riktigt, som Cralle säger! Satsningen inför i år var ändå inte förgäves eftersom Cralle hunnit lära sig en del på vägen. Cralle räknar dock med att i år köra både gocart och några biltävlingar för att ladda inför nästa säsong.

Efter 3 mästerskapssegrar i MC och 6 års tävlande i Tyskland (mellan år 1994-1999) är Christer ”Cralle” Lindholm ett respekterat namn i MC branschen. Ett tyskt team kontaktade Cralle tidigare i vår angående BMW Motorrad Power Cup och med stöd från BMW AG och BMW Group Sverige har ett avtal slutits mellan Cralle och teamet för säsongen 2005.

BMW Motorrad Power Cup är en helt ny entypsklass där man tävlar med den nylanserade BMW K 1200 R. De första testerna på Cartagena i Spanien 18-20 april var riktigt intressanta med 11 förare inom en sekunds marginal från varandra. Andra testdagen noterades 11 krascher vilket bevisar att förarna tar i för att vinna. Förare från olika länder och med olika erfarenheter ställer upp i BMW Motorrad Power Cup och täta, spännande tävlingar är att vänta.

BMW Motorrad Power Cup består av 7 deltävlingar i Europa under samma tävlingshelger som Moto GP.

BMW Motorrad Power Cup 2005:
15 Maj, Le Mans (F)
4 Juni, Mugello (I)
25 Juni, Assen (NL)
24 Juli, Donington Park (GB)
30 Juli, Sachsenring (D)
28 Augusti, Brno (CZ)
6 November, Valencia (S)

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser