Colton Haaker kung i King of the Motos

Rockstar Energy Husqvarna Factorys Racing Offroad Team begav sig till Johnson Valley i Kalifornien till helgen för att delta i årets King Of The Motos. Det gav en kunglig utdelning.

Husqvarnaföraren Colton Haaker var taggad som få då starten gick i ett av de tuffaste offroadracen i USA, bakom styret på sin Husqvarna TX 300. Tävlingen bestod av 3 olika individuella race där totala poängen i de olika racen utgjorde det samlade resultatet. Det första racet kördes under lördag kväll, en 10 km lång slinga. Haaker drog iväg och arbetade sig upp för den ökända ”Chocolate Thunder, och tog sig genom bergspartiet som 2:a. Allt eftersom mörkret kom ökade svårighetsgraden, där förarna även fick kämpa med en hel del damm, vilket försvårade navigeringen till de olika kontrollpunkterna ytterligare. Colton körde smart för att finna samtliga av dessa kontrollpunkter och inte förlora tid på grund av tidsbestraffning (till följd av missade kontrollpunkter). Han avslutade race #1 på 4:e plats. Snabbast på sträckan var Taylor Robert, närmast följd av KTM-föraren Cody Webb och Betaföraren Max Gerston.

Racingen fortsatte sedan under söndagen där race #2 startade vid 09:00. Denna slinga mätte cirka 35,5 km och bjöd bland annat på racets svåraste klättring, uppför en brant backe. Colton Haaker fick en dålig start men fick sedan upp tempot för att snabbt fånga förarna uppe i ledning. Colton låg på 3:e plats när han kom fram till Taylor Robert som kraschat och låg medvetslös. Fler och fler förare kom nu fram till olycksplatsen och stannade där med Colton, och Taylor (som flögs till sjukhus med helikopter). När racingen väl kom igång igen var större delen av startfältet samlat, men Haaker körde snabbt, snabbare än de flesta, och lyckades pricka varje kontrollpunkt. Han slutade som trea i racet, men fick en minuts avdrag för att han stannade och hjälpte den skadade föraren. Efter korrigerad tid slutade han som 1:a i racet.

Det tredje och sista racet ägde rum på söndag eftermiddag och bestod av en 19,5 km lång slinga. Tävlingssträckan bestod av extremt mycket sand och sten. Colton Haaker tog sig upp för backen som 5:a. Den extrema enduroslingan passar väl med Coltons körstil, och han navigerade felfritt och tilldelades 1: a plats efter den faktiska ledaren (Cody Webb) befanns ha missat en kontrollpunkt. Denna förstaplats resulterade i att Colton säkrade totalsegern för 2017 års King Of The Motos, med Max Gerston (Beta) på andra plats före tredjeplacerade Mitch Carvolth (KTM).

Resultat – Topp 10

Plac. Förare
1 010 – COLTON HAAKER
2 015 – MAX GERSTON
3 177 – MITCH CARVOLTH
4 927 – WYATT HART
5 928 – TRYSTAN HART
6 696 – NOAH KEPPLE
7 200 – ERIC RHOTEN
8 021 – KEVIN DUPUIS
9 403 – JUSTIN MORGAN
10 203 – MIKE ARANDA

 

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser