Checa utmanar Rossi i WSBK

Checa har tagit Ducatis trehundrade superbike vinst och leder årets mästerskap i WSBK med sin Ducati 1198, medans Rossi har en betydligt jobbigare tid i MotoGP. Detta har startat en debatt i Italien över varvtiderna de två presterar.

Checa pratade om ämnet med den italienska tidningen Gazetta dello Sport: "Det har uppståt en stor debat i Italien och jag börjar gilla det. Jag blir lite italiensk och för att vara ärligt, jag njuter av att vara snabbare än honom. Jag var snabbare på Assen och Silverstone och det betyder att jag kör bra. Det är inte normalt att köra samma varvtider med en produktionsbaserad hoj som en prototyp, det betyder att Rossi har problem. Han är den bästa, han kommer lösa det."

"Jag är säker på att om han tävlade med 1198:an skulle han gilla det och jag skulle verkligen gilla att tävla mot honom. September den 25:e är vi på Imola och schemat krockar inte med MotoGP, så jag skulle vilja officiellt bjuda in honom. Valentino, kom i alla fall en gång."

Checa sa också att han inte kommer sluta tävla inom den närmaste framtiden och klargjorde att han tycker att han fortfarande växer och har mycket att ge med sin erfarenhet och förmåga.

Annons

Annons

Senaste utgåvan