Checa slutar i MotoGP – börjar i WSBK

En av de mest erfarna förarna i MotoGP slutar i klassen efter tretton år. Vi har tidigare berättat om att snart 35-årige Carlos Checa har blivit erbjuden en plats som testförare för Ducati men avböjde. Chanserna att stanna kvar i MotoGP och LCR Honda minskade för Checa när det blev klart att Randy de Puniet tog en plats i teamet för nästa år.

Under 2008 kommer Checa att köra för Ten Kate Honda i World Superbike mot, bland andra, sin gamla rival Max Biaggi.

”Jag ser verkligen fram emot denna nya utmaning, det är ett intressant steg i min karriär och jag är väldigt laddad. Jag är säker att jag kan göra goda resultat och utmana”, skriver Carlos Checa på sin hemsida.

Vad tycker du om beslutet? Hur giftig blir Checa i Superbike? Kommentera nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser