Capirossi och Rossi vinnare!

Capirossi har haft problem ända sedan den olyckliga kraschen på Catalunya tidigare i år, men nu verkar han och Ducatiteamet ha fått upp flytet igen. Italienaren tog starten och fortsatte att dra ifrån övriga konkurrenter, ett tag ledde han med hela åtta sekunder före tvåan Valentino Rossi.
Rossi hade det svettigare än sin landsman Capirossi och var tvungen att brottas med unge Dani Pedrosa under en lång period i slutet av racet. Yamahastjärnan Rossi hade händerna fulla med rookien Pedrosa som låg tätt bakom världsmästaren under flera varv, men Pedrosa lyckades till slut forcera sig förbi under varv 19. Efter detta följde en serie av omkörningar från båda håll, vilket slutade med att Pedrosa missbedömde en kurva under sista varvet där han förlorade värdefull tid och slutade på tredje plats medan Rossi knep andraplatsen. Denna tuffa fight var den första i sitt slag som utspelade sig mellan de båda förarna och Pedrosa har nu på allvar visat vilken generation som står och knackar på dörren för att ta över domineringen av MotoGP.

Totala ledaren Nicky Hayden slutade på en blygsam niondeplats varpå avståndet till tvåan Pedrosa och trean Rossi krympte.

Kvar återstår fem race, varav det nästkommande går den tionde september i Malaysia.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser