Can-Am tillbaka till tvåhjulingar

Can-Am har faktist tillverkat tvåhjuliga motorcyklar redan 1973, främst för offroad, men är numera mest kända för sina tre- och fyrhjuliga fordon. Nu aviserar Can-Am att elektriskt drivna tvåhjulingar kommer till 2024.

Nu när mc-industrin övergår till produktion av elektriska motorcyklar ser vi vår chans att återgå till rötterna med vårt ikoniska varumärke Can-Am. Den här nya motorcykeltypen är extremt viktig för oss, och vi är glada över att kunna tillkännage att Can-Am motorcyklar kommer att bli de första elektriska fordonen inom BRP-gruppen.

Ungefär så kan man sammanfatta företagets högste chef, José Boisjoli, uttalande i en pressrelease som nyligen släppts.

Den första Can-Am-motorcykeln byggdes 1973 och man var starka inom motorcross och offradlånglopp. Sedan dess har man främst fokuserat på tre- och fyrhjuliga motorcyklar, för att nu åter komma tillbaka till de tvåhjuliga, nu med elektrisk drivning. Enligt José kommer man att släppa de första modellerna i det nya modellprogrammet om två år – 2024.

Förutom Can-Am producerar BRP-gruppen även Ski-Doo och Lynx snöskotrar med flera produkter för transporter till havs och i luften.

Ett kort klipp på YouTube ger en glimt om Can-Ams historia och nya satsening.

Annons

Annons

Senaste utgåvan