Cafékänsla med knorr

[2jslideshow id=”4516″]

Solen i ryggen, nästa kurva i fokus, tappa inte föråkaren, spänn underarmarna. Sardiniens härliga kurvlandskap sätter man och maskin på prov när Yamaha presenterar ytterligare en medlem i den populära Faster Sons-familjen.

Text: Linus Bankler; foto: Yamaha

I början av 2012 påbörjade Yamaha ett spännande samarbete med framstående och välrenommerade hojbyggare över hela världen. Projektet kallades ”Yard Built” och mynnade ut i hela 38 stycken custombyggda Yamahamodeller. Dessa projekt har sedan Yamaha använt som grund för hela sin satsning på retroprogrammet under sloganen ”Faster Sons”. Hojar, image, kläder och olika events. I den mycket populära XSR-serien har tidigare presenterats en 700- och en 900-modell. Dessa två är tekniskt baserade på Yamahas storsäljande MT-07 och MT-09.

Här på Sardinien presenteras nu, för en samlad journalistkår, den senaste hojen i serien; XSR 900 Abarth. En härlig designstudie inspirerad av Yamahas tioåriga samarbete med den Italienska biltillverkaren Abarth. Redan 2007 var exempelvis Valentino Rossi sponsrad av Abarth! Enkelt kan man säga att en 900 Abarth är en standard XSR 900 med lite roliga kläder och styre. En fräck styrmonterad toppkåpa av äkta kolfiber pryder fronten tillsammans med ett rejält nedbockat styre. Vidare över en fint skulpterad tank längs en sadel klädd i mocka med fina röda sömmar. Skapelsen avslutas bakåt med en kuts över passagerarplatsen i kolfiber. Även framskärmen är tillverkad av detta lätta och exklusiva material och toppad med Abarts logga i form av en Skorpion. Pärlan i skapelsen är, i alla fall i mitt tycke, det läckra avgassystemet från Akrapovic! Tillverkat i en blandning av rostfritt stål och titan är det en sann ögonfröjd. Jag ska inte sticka under stol med att jag tycker hojen är otroligt snygg! Tillsammans med BMW:s och Ducatis Café Racers tycker jag dessa är de klart snyggaste i den nya retroparken.

Förväntansfullt svingar jag benet över sadeln och bokstavligen sträcker mig fram mot styret… =>Läs mer i Motorrad nr 5 som ligger ute nu!

Motorrad ligger ute på över 1000 försäljningsställen i Sverige. Om den ändå saknas i din butik: Be expediten att de tar hem den. Motorrad har tidningskod: Tidsam 4300.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser