BRD – ny elhoj med vassa prestanda

BRD är ett nystartat företag som släpper sina första modeller i RedShift som finns både som crossversion och supermotard. Prestandan ska vara fullt likvärdig 250-kubiks fyrtaktare och BRD uppger 40 hästkrafter och en vikt på 108 kilo. Det kan jämföras med KTM 250 SX-F som har 39 hästkrafter och väger 103 kilo. Batteriet i BRD ger 5,2 kWh.

– Vi vill bara göra snabbare motorcyklar. Vi är ett gäng som alla har högpresterande bensinmotorcyklar i garaget. Vi bygger hojarna som vi hellre kör, säger Marc Fenigstein, VD på BRD.

Crossmodellen kommer att vara gatlegal. Då väger den 113 kilo, en vikt som kan sjunka med fem kilo när den ska tas ut på crossbanan. Modellen på bilden är BRD RedShift SM som är en supermotard, också den gatlegal. Räckvidden uppges till uppåt åtta mil men BRD räknar inte med att någon ska komma så långt.

– Vi räknar med att folk ska köra snoret ur dessa på ett sätt som inte tidigare har varit möjligt med elhojar, säger Marc Fenigstein.

Modellerna förväntas bli offentliga och mer information presenteras på EICMA i november. Priset väntas bli omkring 15 000 dollar i USA.

Annons

Annons

Senaste utgåvan