BMW tar första sträckvinsten sedan 2001 (video)

Vid starten av dagens körning hade 63 motorcyklister brutit, 156 startade i Buenos Aires den 1 januari.
Sträcka 11 gick från Santiago till San Juan (Chile), totalt 434 kilometer varav 220 kilometer specialsträcka. Delar av sträckan kördes på över 3000 meters höjd.

Holländaren Franz Verhoeven drog det längsta strået på sträckan med sin BMW medan gårdagens snabbaste förare, Marc Coma gjorde en navigationsmiss och slutade som nia. Se övriga topplaceringar nedan.

Thomas Berglund verkar inte nämnvärt störd av gårdagens vurpa, idag blev det 19:e plats på sträckan och Thomas är nu 11:a i totalen.

Idag släppte körningen ordentligt för Annie Seel, som fram till nu har haft ett problemfyllt rally, allt från skuret hjullager, skada i tummen, hojen fast i ett hål fem meter ner i marken, och skadad igen. Men idag gick allt som det skulle, vilket resulterade i en 38:e plats på dagens etapp. Och en nionde sträckseger i damklassen, samt en 49:e plats totalt.

Här följer Annies egna ord om dagen;

-Äntligen säger jag bara, hojen har gått precis som den ska, körningen har fungerat fint, på det stora hela så skulle jag nog säga att nu rockar det, säger Annie Seel. Visst hade det gått att köra lite snabbare om tummen varit helt ok, men det är några dagar kvar av rallyt, min chans kommer igen.

-Vi har kört i gamla flodbäddar, med en otrolig variation, det var det allt från fesh-fesh, vatten, stenar, navigation, ja allt i princip. Men imorgon är det tillbaka till överlevnad och kamp igen.

Morgondagens etapp (14 januari) går mellan San Juan och San Rafael och är den tolfte i ordningen. Sträckan är totalt 796 kilometer varav 476 är specialsträcka, mastigt!

Sträcka 11
1. Franz Verhoeven, Netherlands, BMW
2. Jonah Street, USA, KTM, (at 0’3″)
3. Alain Duclos, France, KTM
4. Pål Anders Ullevålseter, Norway, KTM
5. Francisco Lopez, Chile, Aprilia
7. Cyril Despres, Andorra, KTM (at 4’21”)
9. Marc Coma, Spain, KTM (at 5’08”)

Ställning efter sträcka 11
1. Cyril Despres, Andorra, KTM
2. Pål Anders Ullevålseter, Norway, KTM (at 1 h 20’54”)
3. Francisco Lopez, Chile, Aprilia
4. Helder Rodrigues, Portugal, Yamaha
5. Alain Duclos, France KTM
16. Marc Coma, Spain, KTM

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser