Bildsvep från Ducatis bandag på Karlskoga

Idag (den 11 juni) kördes Ducatis bandag på Karlskoga Motorstadion (Gälleråsen). På plats var inte mindre än 90 betalande Ducatister, samt personal från Ducati-handlare som Bike Trollhättan, Italia Bike Center i Arboga, Desmocenter i Stockholm, Elit MC i Göteborg.

Ett molntäcke bidrog till att sommarvärmen inte blev alltför het, större delen av landet hade under dagen över 25 grader, vilket kan bli nog ansträngade under snabb bankörning. Karlskogabanan bjöd på något svarare väder, men temperaturen var hela tiden klart över 20-strecket.

Bandagarna som arrangerades av Ducati Sverige i samarbete med Ducati-klubben, som stod för arrangemanget, var uppdelade så att varje pass kördes i 15 minuter. Deltagarna delades upp i fyra grupper, från långsam till riktigt snabb grupp. Givetvis var det okej att byta grupp om man hamnade i en grupp som inte passade det egna tempot.

De demohojar som Ducati hade på plats, och som deltagarna därmed hade möjlighet att provköra på banan var: Multistrada V4S, Streetfighter S, Monster, Scrambler 1100, XDiavel, Supersport S.

Bikes representant körde för övrigt den nya Ducati Monster från huvudkontoret i Märsta till Karlskoga, plus en del övrig körning, som kommer som en separat rapport här på webben. Den byttes till en Multistrada V4S Touring, som också kommer att figurera i kommande reportage.

Tobias Persson som är chef för Ducati i Skandinavien är mycket nöjd med arrangemanget. ”Ett lyckat arrangemang, alla hade kul och det var bra stämning. Bara några få lättare avåkningar, utan personskador”. Nu laddar vi för en fin säsong och nästa stora evenemang blir mässan i Stockholm, sista helgen i januari. Vi håller tummarna för att det blir av!

Annons

Annons

Senaste utgåvan