Bike sätter världsrekord

På den ökända testbanan Nardo belägen i klacken på den italienska stöveln satte Bike den 14-15 mars tillsammans med journalister från 14 andra motorcykeltidningar officiellt världsrekord över 24 timmar med en genomsnittshasighet på 213,96 km/t. Om det inte låter så fasansfullt snabbt så är det för att det riktigt fina i kråksången är att vi bara använde en uppsättning däck. Och den som vet hur kåpglaset på en Suzuki Haybusa ser ut nickar respektfullt.

Rekordförsöket organiserades av Pirelli som ville visa vad deras nya sporttouringdäck Angel ST går för. Det visade sig att en del mönster fortfarande fanns kvar efter 514 mil av oavbruten körning i hastigheter mellan 210-280 km/t. Enbart depåstop om 5 minuter gjordes för tankning och snabb inspektion av däck, kedja och bromsar.
Parallellt med Hayabusan körde vi också en 2009 Kawasaki GTR 1400 i en annan tävlingsklass och satte världsrekord över 12 timmar med en genomsnittshastighet av 208,57 km/t. Varför Kawasakin inte satte rekord över 24 timmar och varför Bikes utsände fick anledning att revidera sin uppfattning om den egna dugligheten som rekordförare, skriver vi allt om i nr 7.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser