Bike kör Honda NC 700 X

Med en halv bilmotor från Honda Jazz som ursprunglig utgångspunkt har Big Red skapat en ny motorcykelfamilj som är både oerhört rationell att producera och samtidigt har en osedvanligt användarvänlig karaktär.

Familjen består av den scooteraktiga Integra, nakenmodellen NC 700 S samt allroadern NC 700 X som alla delar mekanik men har olika kläder.

På delvis regnvåta portugisiska vägar har Bike provkört NC 700 X och från första metern står det klart att New Concept bjuder på en annorlunda mc-upplevelse av det positiva slaget. 

Motoren är ett litet tekniskt mästerverk och den drar närmast som en diesel med extraordinär kraft vid låga varv vilket gör starten enkel för nya motorcyklister men också gläder mer rutinerade förarna som kan dra på i trafiken utan hoppiga växlingar. 

Tillsammans med de tillitsväckande köregenskaperna, kombi-bromsar med ABS, praktiska lösningar som hjälmfack under tankdummyn och attraktivt pris på 74/79 900 kronor får det NC 700 X att likna sommarens stora hit i den förnuftiga mellanklassen. 

Du kan läsa hela provkörningen i Bike nummer 2.2012 som finns i handeln den 10 januari. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan