Biaggi är bäst

Sete Gibernau, Loris Capirossi, Troy Bayliss, Marco Melandri och Norick Abe kraschade allihop.

I Tyskland utvecklade sig allt till en tät strid mellan Valentino Rossi och Max Biaggi. Enkamp som sedan Alex Barros och Nicky Hayden skulle blanda sig i. Allt handlade till en början om Biaggi och Rossi men mot slutet tog Rossis däck slut och den lilla lucka han hade rykt åt sig kunde lätt hämtas hem av Biaggi som gick upp i ledning. Även Barros kunde ta sig om Rossi som plötsligt fick finna sig i att kämpa mot Nicky Hayden. Med bara något varv till mål gjorde Rossi ett misstag och visade att han trots allt är mänsklig. Hayden smet omedelbart förbi och tog en välförtjänt tredjeplats.

I sammandraget leder nu Valentino Rossi med en poäng till godo på Max Biaggi. Halva säsongen har nu gått och det är otroligt jämt i toppen.

Extra intressant är att även Suzuki och Kawasaki börjar få fart på sina GP-team. Kenny Roberts kvalade in som trea och Shinya Nakano som femma. I tävlingen tog Nakano sjundeplatsen före Roberts. Bästa Ducati var Ruben Xaus först på elfte plats.

Redan under det förra loppet, i Brasilien, visade Sete och Rossi att årets säsong är den tuffaste hittills genom att båda kraschade från topplaceringar.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser