Bekräftat: Kawasaki drar sig ur MotoGP

Inga delar av världen skonas av den finansiella krisen, det tidigare ryktet bekräftades idag på morgonen. Kawasaki lägger ner all verksamhet i MotoGP och ställer nu sina förare, Marco Melandri och John Hopkins, ute i kylan utan någon styrning.

Här nedan några rader direkt från pressmeddelandet:

”Amid quickly changing business environment, Kawasaki has been promptly
taking countermeasures to cope with the situation. As the world economy is not likely to recover in a short period due to the major impact of the financial crisis, Kawasaki decided to suspend its MotoGP racing activities from 2009 season onward and reallocate management resources more efficiently.”

Spanska Aspar tittar på att få till en lösning där de ska ta över de gamla fabrikshojarna och köra i MotoGP. Teamchefen Jorge Martinez vill dock ha en treårig satsning, vilket inte är så säkert att Kawasaki är intresserade utav, då kostnaden för utveckling då fortsatt kommer att vara hög.

Kawasaki har förbundit sig att delta i MotoGP fram till 2011 och kommer därmed att få betala Dorna för att få lämna serien.

Marco Melandris manager Alberto Vergani hoppas nu att Dorna ska hjälpa till att fixa en styrning åt Melandri. Problemet är dock att det inte finns några lediga platser kvar…

Carmelo Ezpeleta som är chef för Dorna är fast besluten att ha 19 hojar i mästerskapet till 2010. Han är dock fast besluten att kostnaderna i MotoGP måste sänkas:

– Jag har många idéer om hur vi kan skära kostnader. Mina förslag är exempelvis att teamen bara ska ha tre hojar, inte fyra, och att förbjuda kolfiberbromsar.

Annons

Annons

Senaste utgåvan