Backlunds vinst på Våler ger spännande final

Pole position innehades av Freddy Papunen som snabbt blev uppvaktad av Filip Backlund. Trea efter starten låg Jan Hanson som snabbt tappade till de två i täten.
– Jag vaknade med en nackspärr som bara blev värre under dagen och racet blev en lång plåga, säger Hanson som snart blev omkörd av Norvald Haaland och till slut gick i mål på sjätte plats.
Norrmannen fortsatte och passerade även Papunen på andraplatsen tillsammans med Alexander Lundh och Andreas Mårtensson som körde i samma tempo.

Backlund höll sig ohotad i ledningen och kunde snarare dra ifrån i en ledning som höll ända in i mål där han vann med nästan fem sekunder före Alexander Lundh som hade kört förbi Haaland.
– I dag fungerade allt från början till slut. Hojen och fjädringen var perfekta och jag hade fäste hela tiden så det var egentligen en enkel seger, sa Filip Backlund efteråt.

Norvald Haalands tredjeplats betyder att han nu leder sammanställningen med fem poäng före Jan Hanson. Freddy Papunen ligger ytterligare åtta poäng bakom. Allt avgörs i sista racet på Mantorp den 28 september.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser