Backlund väljer Dunlop

Pressrealease från Goodyear Dunlop Sverige – 2011-01-21 06:30;

Filip Backlund väljer Dunlop

2009 års Pro Superbike-mästare Filip Backlund har ingått ett långsiktigt samarbete med däckleverantören Dunlop. Backlund ser Dunlop som den däckleverantör som kan hjälpa honom och teamet Backlund Racing bäst när det gäller däckens prestanda samt service både på och utanför banan, vilket kommer att hjälpa honom att nå målen för säsongen 2011 och framåt.

Filip Backlund startade sin racingkarriär vid tre års ålder med motorcross. Han har sedan dess, avancerat i motorcykelklasserna och är idag en av Sveriges absolut mest talangfulla och framgångsrika roadracing förare. Backlund har även under 2010 fått möjlighet att köra två deltävlingar i Endurance VM för det Italienska teamet MCS Racing, även där presterade han toppresultat. Under 2011-2012 kommer teamet att kombinera att åka i den Svenska Pro Superbike serien samt även den Tyska IDM Superbike serien, som idag anses vara en av världens tuffaste roadracing mästerskap.

”Jag väljer att samarbeta med Dunlop av en rad olika anledningar. Tittar vi sportsligt har Dunlop idag de absolut bästa racingdäcken du kan tänkas åka på. Dunlop erbjuder även all den service och support som en förare önskar få och arbetar dessutom väldigt likt mig och mitt team. Dunlop är väldigt framåt i sitt tänkande och det genomsyrar allt de gör, även hur de jobbar mot slutkund med mervärden, olika aktiviteter med mera. De är hela tiden väldigt kreativa och ser möjligheter, aldrig några problem eller hinder, vilket stämmer exakt hur jag och Backlund Racing jobbar tillsammans med våra andra partners. Detta samarbete kommer att bli en otroligt rolig resa, där vi tillsammans med Dunlop kommer att göra en hel del olika aktiveter och roligheter under årens lopp,” säger 21-åriga Filip Backlund.

Claes Hedström, affärsområdeschef för motorcykel-segmentet på Goodyear Dunlop Nordic, säger: ”Redan under 2010 arbetade vi med Filip inom några projekt och vi kan se att våra gemensamma mål och marknadsstrategier för framtiden överensstämmer väl. Backlund kommer också att medverka i vår europeiska testförargrupp som årligen genomför intensiva tester i Europa”

Vidare fortsätter Hedström ”Dunlop är det däckmärke som har flest segrar inom racing och det är från racing som vi sedan implementerar teknologierna i våra gatdäck så att även den vanliga gatuföraren får möjlighet att dra nytta av våra innovationer från banan”

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser