Årets mc-polis utsedd.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, SVEMO, MC-Polisveteranerna och Rikspolisstyrelsen har vid sitt årliga jurysammanträde enats om utmärkelsen med följande motivering:
”Mats Johansson tilldelas utmärkelsen ”Årets MC-Polis 2003” för sin stora kompetens som MC-Polis och sitt starka engagemang för trafiksäkerheten. Mats är en erkänt skicklig MC-Polis och har tidigare i sitt arbete som ansvarig för MC-eskorten vid cykeltävlingarna Postgirot Open, EM och SM, gjort mycket god PR för svensk MC-Polis, både nationellt och internationellt.

Internt utbildar Mats poliser både i bil- och motorcykelkörning och anses som en mycket aktad instruktör. Dessutom har Mats ett stort tekniskt kunnande. Detta i förening med de fina personliga egenskaper han visar vid kontakter med trafikanter, kollegor och ungdomar gör att han är en värdig mottagare av utmärkelsen”.

Fakta:
Utmärkelsen är i form av ett stipendium och kommer att delas ut för 41:a gången detta år. SVEMO instiftade stipendiet 1962 och tilldelas den polisman ”som i egenskap av motorcykelpolis visar framträdande initiativkraft och hjälpsamhet eller utfört särskilt meriterande gärning”. Utdelning kommer att ske vid en ceremoni vid någon av de två finalerna i Elitserien i Speedway, antingen den 28 eller 29 september 2004.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser