Aprilia satsar hårt

Under guidning i Aprilias utvecklingslokaler sågs bland annat en 1200 kubiks v-twin som ska sitta i en kommande modell (möjligen en större Shiver). Där sågs även en busigare variant på SL 750 Shiver samt automatväxlade NA 850 Mana i touringutförande med väskor och kåpa.

– På Milanomässan i November kommer vi att introducera flera nya motorcyklar och koncept, berättade Francesco Polimeni, huvudansvarig för Aprilias motorcykeldivision som satsar hårt den närmaste tiden.

Nya Shiver kommer till Sverige i augusti och det är den första motorcykeln som Aprilia tillverkar helt på egen hand efter sammanslagningen med Piaggio. Shiver kommer stå som grund till ett antal modellvarianter framöver.

(Provkörning av Aprilia SL 750 Shiver kan du läsa i Bike nummer 8.2007)

Några exemplar av den kommande V4:an sågs också. Bike har tidigare rapporterat om RS 1000 som är en 65 graders V4-motor tänkt att vinna Superbike-VM 2008 och därefter placeras i en gatmaskin.
Enligt specifikationer har den 210 hästkrafter vid 13500 varv och Bike kan efter provlyssning intyga att motorljudet ger rysningar…

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser