Aprilia i Supermotard VM!

I helgen gick det första racet för Aprilia i Supermotard VM, men även det sista för serien denna säsong. Aprilia deltog som ett led i utvecklingsarbetet och blev 23:a.

Drivkällan i det nya italienska monstret är den tvåcylindriga fyrtaktaren ”45V2” som presenterades under Milanomässan. Motorn är utrustad med elektronisk bränsleinsprutning och sammansatt under en rekordkort tidsperiod. Ramen är av fackverkstyp med kraftiga aluminiumsektioner i centrum.

Den främsta anledningen till att man valde att köra den sista tävlingen i VM med hojen är att det ger en mycket bra chans till utveckling inför den kommande säsongen. Någon förare för nästa år är dock ännu inte utsedd. Man diskuterar dock att använda sig av Alex De Angelis vilken har visat sig ha oanade kunskaper att åka på bredden. De Algelis var mannen som körde hojen på Spa Francorchamps.

Tillverkaren medger redan att hojen troligtvis kommer att finnas som en gatversion inom kort. Motorn har redan testats för de utsläpps- och ljudkrav som råder i Europa för tillfället.

Vad tycker du om hojen? Jag vill ha en i alla fall!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser