AJ!

Annika arbetar för Aj Personskador och hennes budskap är tydligt: Aj Personskador finns för oss motorcyklister. Läs nedan själva hur ni kan få hjälp med ekonomin efter det att olyckan varit framme och spökat:

Motorcykelolycka! Hur får jag ersättning?
Efter en trafikolycka är det inte lätt att fightas med försäkringsbolag och myndigheter. Men det finns flera sätt att lyckas få ersättning.

Trafikförsäkringen ska täcka det mesta som förstörts eller försämrats, men det är lättare att få ersättning för motorcykeln än för den egna kroppen. Här har du inget kvitto du kan visa upp på värdet. I stället gäller det att själv visa vilka skador som dykt upp och hur arbetslivet och fritiden förändrats.

Det första man bör göra är att kolla igenom alla de försäkringar som man kan tänkas ha. Det är trafikförsäkringen som ska täcka huvudersättningen, men det kan även finnas olycksfallsförsäkringar som kan ge extra ersättning. De kan finnas gömda i till exempel hemförsäkringen eller i en barnförsäkring.

Dubbla ersättningar från olika försäkringar kan man få för ärr och medicinsk invaliditet. Den enklaste ersättningen brukar vara för ärr, just för att det är lätt att fota och skicka in. Ett litet ärr kan ge några tusenlappar medan ett större ärr kan ge upp till 20 000 kronor och mer.

Svårare är det med ersättningen för medicinsk invaliditet, alltså funktionsnedsättningen. Oavsett om det är en liten eller en stor skada behöver man ett intyg från en läkare som är väl insatt i skadorna, helst en ortoped eller en neurolog.

Sen är det bra att veta att inkomstförlusten ska täckas till 100 procent genom trafikförsäkringen. Försäkringsbolaget har ingen rätt att pruta. Men man måste skicka in underlag på tidigare arbeten som bevis.
Ett nytt program på Internet har fler tips på hur skaderegleringen bör skötas.

-Annika Nyström, Aj Personskador.

Kolla in vad Aj Personskador har att erbjuda dig genom att klicka på länken nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser