Ailo Gaup världsmästare i FMX efter tredjeplats

Arenan i tyska Mannheim var slutsåld till sista stol. Årets elfte och näst sista deltävling brändes av med rejält hungriga förare. Kvalet började således med att alla ville attackera redan från början för att säkra platser till finalen. Både Gaup och Podmol kraschade men lyckades ta sig till finalen.

I finalen öppnade norrmannen med en clicker flip som följdes av Cordova flip, Candybar flip to side-saddle-landing, superflip och en underflip. Det räckte inte till vinst men tredjeplatsen gav tillräckligt avstånd till Libor Podmols femteplats.

I stället vann Mat Rebeaud från Schweiz före Remi Bizouard. Svenske Fredrik Johansson tog sig inte till finalen men ligger inför sista deltävlingen på sjätte plats.

Som om inte VM-guldet var en tillräcklig framgång i helgen blev Gaup kårad till årets motorsportutövare i Norge. I motvieringen stog det bland annat:
”Ailo är artist och en modern gladiator. Men också en målmedveten och hårdarbetande idrottsman. Han har upplevt flera bakslag och motgångar än de flesta, men varje gång dykt upp igen helt i världstoppen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser