3000 mil med BMW K1200S

Bikes testförare är ute på dag ett i första etappen i långtestet med nya BMW K1200S. K1200S är den första i en helt ny motor- och chassigeneration från BMW. BMW:n har många avancerade nydanande tekniska lösningar som vi nu testkör i hela 3000 mil, under de kommande veckorna.
En GPS-navigator — Garmin Quest — monterades och visade vägen och gav nyttig information, tills den plötsligt frös till is i höjd med Bremen, sedan dess går det varken att stänga av eller på den.
Vid senaste takningen noterades 1476 körda kilometer och snittförbrukningen ligger för närvarande på 0,73 liter/mil. Detta efter en snabb etapp med 0,8 i förbrukning, där 207 kilometer avverkades på en och en halv timme. Den längsta sträckan mellan tankningarna var 230 kilometer, vilket tog 2 timmar jämnt med en förbrukning på 0,75 liter per mil.
Förarens kommentar hittills ”En perfekt hoj för ändamålet”.
Testföraren — Klavs Lyngfeldt från danska redaktionen — har precis ätit en gulaschsoppa och tagit in på motell i Sydtyskland, nära den Schweiziska gränsen där han vilar upp sig inför morgondagens etapp.
Testhojen kommer att rulla de närmaste veckorna och redan i nästa nummer av Bike kan ni läsa om den första i en serie av sex artiklar om långtestet.
Vi uppdaterar också med aktuella notiser om hur testet fortlöper här på Bikes hemsida.

Annons

Annons

Senaste utgåvan