Bild
Nästa artikel
Kan Ducati bli Indiskt-ägda?

Kan Royal Enfield och Ducati bli syskon?

Nyheter

Kort efter att det läckt ut att Volkswagen undersöker möjligheterna med en försäljning av Ducati kommer nya uppgifter.

Vi rapporterade nyligen om nyhetsbyrån Reuters avslöjande att Volkswagen gett banken Evercore i uppgift att undersöka möjligheterna med en försäljning av Ducati. Det skulle inte dröja länge innan nya uppgifter nu dyker upp i media.
 
Det tidningen Times of India som säger sig fått indikationer om att ägaren till Royal Enifield, Eicher Motors, visat intresse för att köpa upp Ducati. Det här är inte bekräftat av några av parterna och kommer i ett läge då Volkswagen inte ens kommenterat de första uppgifterna om att de skulle överväga att sälja Ducati.
 
Eicher Motors har dock stora planer för sin tvåhjuliga verksamhet och Ducati kan mycket väl vara ett lockande byte för dem. Företaget har i dag kopplingar till bland annat Volvos tunga fordon och amerikanska Polaris UTV-avdelning.
 

Uppgifter: Audi överväger dumpa Ducati

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar om att Volkswagen-koncernen överväger att sälja Ducati för att klara följderna av diesel-krisen.

Kommentarer

#1
2017-05-12 16:56

Kan inte vara fel med pengar för att rädda Ducce.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.